ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΧΕΙ 31 ΗΜΕΡΕΣ. Η ΜΕΡΑ ΕΧΕΙ 10 ΩΡΕΣ ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΑ 14.Ο ΛΑΟΣ ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΡΑΝΟΜΗΝΑ, ΜΕΓΑΛΟΜΗΝΑ, ΚΛΑΔΕΥΤΗ, ΚΡΥΑΡΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕΣΟΧΕΙΜΩΝΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΓΙ ΑΥΤΟΝ:ΓΕΝΑΡΗ ΜΗΝΑ ΚΛΑΔΕΥΕ, ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΗ ΞΕΤΑΖΕΙΣ.

-Ο ΓΕΝΑΡΗΣ ΚΙ ΑΝ ΓΕΝΝΑΤΑΙ, ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΘΥΜΑΤΑΙ.

-ΜΕΣ ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ ΗΛΙΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ.Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, ΠΡΩΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΝΟΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 5ου ΑΙΩΝΑ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ, ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΟΝ ΥΠΑΤΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΠΑΝΘΕΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ. ΗΤΑΝ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΘΕΟΣ, ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ, ΠΑΤΡΩΝΑΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΩΜΑΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

ΟΙ ΡΩΜΑΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΗΛΙΑΚΕΣ ΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΤΟΥΡΝΑΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΩΝ ΚΑΛΕΝΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΑΤΩΝ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ. Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΜΙΘΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΣΑΤΟΥΡΝΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΕΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ.Χρονια πολλα και καλά σ’ ολους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου