ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η Κυβέρνηση, ενόψει των Χριστουγεννιάτικων γιορτών, επεφύλαξε, στις πολύτεκνες μητέρες, σα δώρο, τη μεταχείριση, που επεφύλαξε ο Ηρώδης στα νήπια της Βηθλεέμ, με τη σφαγή των νηπίων διατηρών την ψευδαίσθηση ότι, με αυτόν τον τρόπο, θα εμποδίσει την παρουσία του Χρηστού στη γη
Με τον ίδιο τρόπο , η Κυβέρνηση, δια του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το προσχέδιο του νόμου «διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις», που έδωσε στη δημοσιότητα:
1. Θεσπίζει, για τη χορήγηση του επιδόματος του τρίτου τέκνου και του επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, ως όριο οικογενειακού εισοδήματος το ποσό των 40.000 ευρώ (μεικτά) ετησίως (καθαρά 30.000 περίπου). Αξιώνει, δηλ. μία πολύτεκνη οικογένεια, με τέσσερα τέκνα, για να της χορηγηθεί το επίδομα ή η σύνταξη, το κατά κεφαλήν εισόδημά της να μην υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ ετησίως (30.000:6 όσα τα μέλη της οικογένειας) ή το ποσό των 410 ευρώ μηνιαίως, ποσό που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, το οποίο η Υπουργός Εργασίας το προσδιόρισε, προ ημερών, στις 6.000 ευρώ ετησίως το άτομο!
2. Καταργεί τη χορήγηση του επιδόματος του τρίτου τέκνου (178 ευρώ μηνιαίως), που λαμβάνουν οι πολύτεκνες μητέρες, οι οποίες έχουν τρίτο τέκνο ηλικίας μέχρι έξι (6) ετών, ανεξαρτήτως του ποιο εισόδημα έχουν ή εάν είναι άνεργοι!
3.Θεσπίζει το ίδιο παραπάνω όριο για τη χορήγηση της εφάπαξ παροχής των 2.000 ευρώ, που καταβάλλεται για τη γέννηση του τρίτου τέκνου και κάθε τέκνου μετά το τρίτο!
4.Θεσπίζει ως προϋπόθεση της συμμετοχής στις προσλήψεις, για τη μερική απασχόληση, των πολυτέκνων, των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων και μόνον γι΄ αυτούς το ίδιο παραπάνω όριο!
5. Θεσπίζει το ίδιο παραπάνω όριο εισοδήματος για τις μεταθέσεις των τριτέκνων δημοσίων υπαλλήλων!
6.Το άκρον άωτο της αναλγησίας και της πρωτοφανούς μετά βαρβαρότητας επιδρομής κατά των πολυτέκνων θεσπίζει το ίδιο παραπάνω όριο εισοδήματος ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή ειδικώς και μόνον των πολυτέκνων και των τέκνων πολυτέκνων, αλλά και των τριτέκνων, στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ! Ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για όλους τους άλλους. Κατεδάφιση των πάντων! Οι πολύτεκνοι στην πυρά!
7. Θεσπίζει το ίδιο όριο, ειδικώς και μόνον για τους πολυτέκνους, τα τέκνα πολυτέκνων και τους τριτέκνους, στις προσλήψεις του Ν. 2643¤1998 ( ΑΜΕΑ, Πολυτέκνους, Εθνικής Αντίστασης, Αναπήρων πολέμου.)!
Το μόνο που δεν θεσπίζει ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και Υπουργός Υγείας είναι η επιβολή ειδικού φόρου για κάθε τέκνο από το τρίτο και πέρα, αφού θεωρεί ότι οι παραπάνω οικογένειες, με κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ δηλ. 410 ευρώ μηνιαίως, ανήκουν στην κατηγορία εκείνων « που αντικειμενικά δεν έχουν ανάγκη ενίσχυσης», με το επίδομα και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, όπως αναγράφει στην εισηγητική έκθεσή του!
Πράττει δε αυτά, ενώ γνωρίζει, ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι αντισυνταγματικές όπως μάλιστα ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΒΕΤΟ και έχουν εκδοθεί δεκάδες αποφάσεις του Σ. τ. Ε. που κρίνουν το μέτρο αυτό αντισυνταγματικό και παρά ταύτα ο κ. Υπουργός αγνοεί παντελώς τις αποφάσεις του Σ. τ. Ε.
Εάν ζούσε ο μέγας εκείνος άνδρας, που ως Ιεράρχης στάθηκε όρθιος απέναντι στην αυθαιρεσία της Αυτοκράτειρας, βλέποντας σήμερα τη σφαγή των πολυτέκνων, ο Ιερός Χρυσόστομος θ΄ αναφωνούσε: «Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται, πάλιν ορχείται, πάλιν ζητεί την κεφαλή των πολυτέκνων επί πίνακι»! Τί άλλο θα μπορούσε να ειπεί κάποιος σε μια χώρα, όπου η υπογεννητικότητα έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις και εξ αιτίας αυτής της καταστάσεως έχει μεταβληθεί σ΄ ένα απέραντο γηροκομείο, έχοντας καταντήσει η τρίτη πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου.
Η Κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τους πολυτέκνους, η αξιωματική αλλά και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν περιπέσει σε χειμερία νάρκη και ούτε καν σχολιάζουν τα τεκταινόμενα, αυτή την καταιγίδα μέτρων κατά των πολυτέκνων και η Πνευματική και Εκκλησιαστική Ηγεσία, απολαμβάνει μακαρίως τον ύπνο της, ο δε λαός μας έχει αναθέσει την τύχη τους «στον αυτόματο πιλότο».
Καταγγέλλουμε αυτή, την χωρίς προηγούμενο, κατεδαφιστική επιδρομή κατά των πολυτέκνων.
Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια καλεί τους πολυτέκνους οικογενειακώς να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει στο Ζάππειο την προσεχή Τετάρτη(15-12-2010) για να δώσουμε απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης.

Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης Δικηγόρος
Αντιπροέδρος Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου