ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Πρόεδρο της Κυβερνήσεως και του ΠΑΣΟΚ
Πρόεδρο ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Γεν.Γραμματέα Κ.Κ.Ε.
Πρόεδρο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Πρόεδρο ΛΑΟΣ


67 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την αποφράδα ημέρα της 13-12-1943.
Οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαν γεννηθεί ακόμα, μα και όσοι γεννηθήκαμε έχουμε γεράσει και περιμένουμε ακόμα δικαίωση από ποιούς άλλους;
Οι νεκροί μας δεν γυρίζουν πίσω.
Όσα και να λέγονται από την επίσημη τωρινή Γερμανία, το ξέρουμε όλοι, ότι είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Ροκανίζουν το χρόνο την ανοχή όλων υμών.
Γιατί τους το επιτρέπετε;
Ο πατέρας μου Ηλίας Ερμείδης πέθανε και μου άφησε μια βαριά, ιερή παρακαταθήκη. Μου είπε: «εγώ πεθαίνω χωρίς να δω από το Ελληνικό κράτος να δικαιώνει τα θύματα της σφαγής των Καλαβρύτων. Χωρίς να δικαιώνει τον αδελφό μου τον Χαρίλαο, τον οποίο σκότωσαν όπως και όλους τους άλλους Καλαβρυτινούς μάρτυρες, οι φονικές σφαίρες από τους ναζί στρατιώτες του Τακτικού Γερμανικού Στρατού. Φέρεις το όνομα του νεκρού θείου σου. Να παλέψεις με νύχια και με δόντια για να δικαιωθεί».
Από τον θάνατο, του άδικα εκτελεσθέντος θείου μου Χαρίλαου, έχουν περάσει 67 ολόκληρα χρόνια. Από τον θάνατο του πατέρα μου Ηλία έχουν περάσει 25 χρόνια.
Ακόμα περιμένουν την δικαίωση τους.
Από ποιους περιμένετε να έλθει, εκτός από εσάς;
Δεκάδες δεσμεύσεις υπάρχουν από μεγάλα στελέχη των εκάστοτε κυβερνήσεων του Ελληνικού κράτους ότι: «το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων δεν έχει κλείσει».
Πολλές φορές έχουν δεσμευθεί εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων μα και στελέχη των εκάστοτε κυβερνήσεων, ότι θα φέρουν το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων και ότι θα ζητήσουν να γίνει διακομματική επιτροπή, για να ασχοληθεί με αυτό το τόσο για μας σοβαρό θέμα.
Θυμίζουμε μόνο δύο περιπτώσεις από αυτές.
1) το 1986 σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα όλοι οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των κομμάτων δεσμεύτηκαν ότι, μόλις ανέβουν στην Αθήνα θα φέρουν το θέμα στη Βουλή και θα ζητήσουν να γίνει διακομματική επιτροπή που θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα!
2) Η Βουλή των Ελλήνων, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, δια του τότε αντιπροέδρου της Λουκά Αποστολίδη, με πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων τον Απ. Κακλαμάνη, ανέφερε ότι «έχει συζητήσει με τον πρόεδρο της βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη για τη δημιουργία διακομματικής επιτροπής της Βουλής με στόχο να προωθήσει, να συμβάλει στην υπόθεση των αποζημιώσεων, των επανορθώσεων και της απόδοσης του κατοχικού δανείου». (Η μαύρη βίβλος της κατοχής έκδοση Αθήνα 2006 σελίδες 52-53, εκδότης το Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα).
Δεν μπορούμε βέβαια να μην αναφερθούμε και στις πρόσφατες, με το ίδιο νόημα, δεσμεύσεις του προέδρου μας, της




Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, μα και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου.
Μεγάλο προβληματισμό μου έχει προξενήσει η επιστολή – απάντηση, του τότε και Υπουργού Εξωτερικών ( (Α.Π.21/126/ας 257 στις 11 Μαρτίου 2010) Γεωργίου Παπανδρέου σε ερώτηση βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου η οποία καταλήγει ότι, « η εν προκειμένω εκκρεμότητα ( αναφέρεται στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων), υπάρχει και διατηρούμε πάντα το δικαίωμα και τις δυνατότητες για το χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξή της, αξιολογώντας όλες τις παραμέτρους, νομικές, πολιτικές, ανθρωπιστικές κ.α.»
Και διερωτώμαι.
Είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας να τολμά να μας κοροϊδεύει;
Όλοι οι παράμετροι έχουν ελεγχθεί. Έχουν καταγραφεί όλες οι οφειλές και από το Ελληνικό κράτος και από το Γερμανικό το οποίο γνωρίζει τα πάντα. Να ερωτήσει τους αντιστασιακούς του Εθνικού Συμβουλίου, όποιος ή όποιοι ακόμα προσποιούνται ότι δεν τις γνωρίζουν.
Επί 67 ολόκληρα χρόνια ψάχνουν οι κυβερνώντες μας Έλληνες, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να βρουν τις όποιες παραμέτρους; Ποιους κοροϊδεύουν;
Εμάς πάντως όχι.
Έλεγξαν τις νομικές τις πολιτικές και ιδιαίτερα τις ανθρωπιστικές παραμέτρους τα ναζιστικά κτήνη του τότε τακτικού Γερμανικού στρατού, όταν ήλθαν και εκτέλεσαν εν ψυχρώ (δίνοντας και το λόγο της στρατιωτικής τους τιμής - πριν συμβεί το ολοκαύτωμα - ότι δεν θα το κάνουν), όλο τον άρρενα πληθυσμό των Καλαβρύτων;
Για ποιες ανθρωπιστικές ιδιαίτερα παραμέτρους μιλάει σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας προς την Γερμανία. Μία Γερμανία που πνίγει την Ελλάδα με το οικονομικό Δ Ράιχ.
Για πια ανθρωπιά μιλάμε;
Πόσο ακόμα θα περιμένουμε και θα παλεύουμε μόνοι μας, χωρίς την συμπαράσταση της χώρας μας, των ανθρώπων που ψηφίζουμε για να μας εκπροσωπούν σε Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο;
Στην Ελλάδα μας, που πηγαίνουμε σε δικαστήρια η σε αρμόδιους φορείς μας, λένε ότι δεν είναι αρμόδιοι, να πάμε αλλού!!! Που αλλού σε όλο τον κόσμο γίνεται αυτό;.
Καταντήσαμε να πηγαίνουμε στη Γερμανία να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, γιατί η Ελλάδα, μας αποπέμπει, μας περιφρονεί και κανένας δεν μιλάει.
Και το παράπονο μας είναι αυτό.
Πότε η Ελλάδα μας θα μας βοηθήσει;
Πότε η Ελλάδα θα σηκώσει το ανάστημα της και θα διεκδικήσει αυτά που και το μικρό παιδί ακόμα γνωρίζει ότι δικαιούμεθα να πάρουμε και να πάρει;
Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν και πόσοι ακόμα απόγονοι των άδικα εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας, πρέπει να φύγουν από τη ζωή με το παράπονο του πατέρα μου Ηλία Ερμείδη και του θείου μου Κώστα Ερμείδη και των τριών ακόμα αδελφών τους;
Ήρθαν από την Κερασούντα του Πόντου καταδιωκόμενοι από του Τούρκους. Βρήκαν μία νέα πατρίδα, ρίζωσαν, πάλεψαν γι’ αυτήν, όπως παλεύουμε και εμείς οι απόγονοι τους, για να γευθούν ακόμα μία μεγαλύτερη πίκρα. Να έλθουν τα Γερμανικά ναζιστικά κτήνη του Τακτικού Γερμανικού Στρατού, να σκοτώσουν αδελφούς, παιδιά, πατεράδες, παππούδες, στα Καλάβρυτα και σε όλη την Ελλάδα και αντί να ζητήσει το ίδιο το Ελληνικό κράτος την δικαίωση τους, μέσα από τους νόμιμους μηχανισμούς που έχει και την δύναμη που πρέπει και μπορεί να έχει, να κυνηγάμε μόνοι μας το νέο Δημοκρατικό (υποτίθεται) Γερμανικό κράτος.
Μόνοι μας χωρίς τη συμπαράσταση τη δική σας.
ΓΙΑΤΙ;
Αν δεν μας βοηθήσετε εσείς με τα αρμόδια για την υπόθεση, η τις υποθέσεις όργανα, από πού μπορούμε να περιμένουμε βοήθεια;
Να πάμε στους Γερμανούς να δικάσουν τους Γερμανούς;
Γιατί δεν μας κάνετε ακόμα μια φορά να νοιώσουμε περήφανοι ότι ήμαστε Έλληνες;
Γιατί αφήνετε τους απογόνους των θυμάτων, 67 ολόκληρα χρόνια να παλεύουν μόνοι τους;
Γιατί ενώ έχετε πάρα πολλές φορές δεσμευθεί δεν κρατάτε το λόγο σας;
Την ίδια ευθύνη έχουν και οι κατά καιρούς κυβερνώντες τους Μαρτυρικούς Δήμους και Κοινότητες οι οποίοι και αυτοί επί 67 ολόκληρα χρόνια μόνο δακρύβρεχτες αποφάσεις βγάζουν και ψηφίσματα.
Περιμένω όχι απάντηση σας αλλά δικαίωση όπως περιμένουν εκατοντάδες θύματα σε όλη την Ελλάδα.
Είναι στο χέρι σας.
Οι νεκροί μας περιμένουν ακόμα δικαίωση.
Όσες γενιές Καλαβρυτινών και να «φύγουν», θα ζητάνε, θα διεκδικούν, θα απαιτούν δικαίωση, δικαιοσύνη, όχι από τους γερμανούς ναζί, αλλά από τους Έλληνες συμπατριώτες τους.
Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης

Μόνιμος κάτοικος Καλαβρύτων
απόγονος του Χαρίλαου Νικολάου Ερμείδη εκτελεσθέντος από τα Γερμανικά Ναζιστικά κτήνη του τακτικού Γερμανικού Στρατού.
Γενικός Γραμματέας
της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου