EKKΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ

Αγαπητά μας παιδιά,
Εσχάτως στην περιοχή της Ηλείας κυρίως, αλλά και την ευρύτερη περιοχή ,έχουν συμβεί πληθώρα δυστυχημάτων με θύματα κυρίως νέα παιδιά. Νοιώθω ως εκ τούτου την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση ως εκπρόσωπος των οικογενειών με πολλά παιδιά να σας απευθύνω μια έκκληση.
Από τα ρεπορτάζ των Μ. Μ. Ε. προκύπτει ότι τα ατυχήματα είναι αποτέλεσμα παραβατικής οδικής συμπεριφοράς λόγω υπερβολικής ταχύτητας κατά παράβαση των υπό του Κ.Ο.Κ. επιτρεπομένων ορίων σε συνδυασμό με την αθλία κατάσταση του οδικού μας δικτύου το οποίο δεν προσφέρεται για μεγάλες ταχύτητες.
Η χώρα μας είναι από τις πρώτες της Ε.Ε. με μικρό δείκτη γεννητικότητας και οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα το οποίο επιδεινώνεται με τους θανάτους κυρίως νέων εξ αιτίας των οδικών δυστυχημάτων.
Οι γονείς σας έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν μεγάλο αγώνα, για να σας δουν ολοκληρωμένους και αποκατεστημένους πολίτες. Στερήθηκαν πολλές φορές οι ίδιοι, για να εξασφαλίσουν τη διατροφή και τις σπουδές σας.
Είναι κρίμα σ’ αυτόν τον αγώνα των γονιών σας και σ’ αυτή την προσφορά να γίνεστε αγνώμονες και ό,τι εκείνοι δημιούργησαν να το πετάτε στην άσφαλτο.
Αποτελεί αχαριστία προς τους γεννήτορες μια παρόμοια συμπεριφορά. Αντί να τους ανταποδώσετε τη χαρά της παρουσίας σας και της ζωντάνιας σας, τους ποτίζετε με θλίψη, πόνο και την οριστική απουσία σας.
Είναι προσβολή ακόμη, στον ίδιο το Δημιουργό να σπαταλάτε το δώρο της ζωής στις εφήμερες «απολαύσεις» του ιλίγγου και της δαιμονιώδους ταχύτητας.
Είναι προσβολή στην ίδια την κοινωνία μας που σας παρέχει κι εκείνη με τη σειρά της παιδεία, επιμόρφωση, ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη κι ακόμη το πλέον πολύτιμο τη φιλία των παιδιών της.
Δεν είναι «μαγκιά» να μην τηρείς τα όρια ταχύτητας που καθορίζουν οι πινακίδες ούτε «μαγκιά» είναι οι «σούζες», οι «κόντρες» και οι αυτοσχέδιοι αγώνες που διοργανώνουν κάποιοι ανεγκέφαλοι για εκατό, διακόσια ή και πεντακόσια ευρώ.
Δεν είναι «μαγκιά» να παραβιάζουμε τα κόκκινο και μετά να παρακαλάμε για τη διαγραφή των ποινών και των προστίμων μια και γλιτώσαμε προς στιγμήν το πρόστιμο θανάτου.
Δεν είναι «μαγκιά» να προκαλούμε το θάνατο στο κάθε μας χιλιόμετρο είτε ο δρόμος είναι πρόσφορος, είτε δεν είναι για το όχημα που διαθέτουμε και την κατάσταση που βρίσκεται.
Δεν θα κερδίσουμε τις εντυπώσεις με τις κομμένες εξατμίσεις , και την πρόκληση εκκωφαντικού θορύβου ούτε θα μας πει κανένας μπράβο γι’ αυτή μας τη συμπεριφορά.
Η ζωή μας είναι δώρο Θεού δεν αξίζει να τη σπαταλάμε και τόσο φτηνιάρικα να τη θυσιάζουμε στο βωμό του Μολώχ .
Σκεφθείτε πως οι δρόμοι μας με πολλές κακοτεχνίες και χωρίς συντήρηση μόλις επιτρέπουν την κυκλοφορία μας ,δεν προσφέρονται για πίστες αγώνων ταχύτητας.
Εάν σας ελκύει η μέθη του ίλιγγου και η διάθεση για σπορ υπάρχουν οργανωμένες πίστες και χώροι αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό όπου μπορείτε με ασφάλεια να επιδοθείτε .
Είναι κρίμα κι άδικο να κηδεύουν οι γονείς τα παιδιά τους σε καιρό Ειρήνης όχι από ανίατες ασθένειες αλλά από την παραβατική οδική συμπεριφορά τους.
Γιατί στους γονείς σας αλήθεια επιφυλάσσετε τέτοια «δώρα»;
Γιατί τους στερείτε τη χαρά να σας καμαρώσουν νύμφες και γαμβρούς και αντί γι’ αυτό τους ποτίζετε το δηλητήριο του θανάτου και της πικρής απουσίας;
Αγαπητά μου παιδιά , ίσως τα λόγια μου ηχούν παράταιρα μέσα στο σημερινό πνεύμα της κοινωνίας μας. Μια κοινωνία καθαρώς εγωιστική και ωφελιμιστική, με πλήθος ερεθισμάτων θετικών και κυρίως αρνητικών.
Όμως ξανασκεφθείτε το, πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο, βάλτε το μυαλό σας και τις γνώσεις σας να δουλέψουν , έχετε σε κάθε στιγμή το νου σας σ’ αυτό που κάνετε και συμμορφώνεστε στους κανόνες που έχουν τεθεί να ρυθμίζουν τη συμπεριφορά μας και διασφαλίζουν την προστασία μας.
Δεν αξίζετε την τύχη των παιδιών μας που πρόσφατα χάσαμε και συνεχίζουμε να χάνουμε στην άσφαλτο , δεν αξίζετε το θάνατο, πρέπει να σας κερδίσει η ζωή.
Ο θάνατος σπέρνει τη θλίψη, τον πόνο , τη μοναξιά, τη σιωπή ,την αδράνεια , το τέλος.
Η ζωή, μας δίνει τη δράση, τη δημιουργία, τη χαρά , την ελπίδα, την αγάπη, τη συντροφιά, τη φιλία , τις απολαύσεις των ταξιδιών, των παιχνιδιών και του έρωτα.
Κάνετε την επιλογή σας.
΄Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο .
΄Όχι άλλη πίκρα στους γονείς σας.
΄Όχι άλλα προσκυνητάρια-μνημόσυνα.
΄Όχι άλλη αιμορραγία της πατρίδας μας.
Οι γονείς σας, σας αγαπούν, σας μεγαλώνουν με ασφάλεια και φροντίδα, η κοινωνία και η πατρίδα σας έχει ανάγκη και είναι υποχρεωμένη να σταματήσει την συνεχιζόμενη αιμορραγία που την πληγώνει και τη θανατώνει . Και μη ξεχνάτε κι όλοι εμείς σας αγαπάμε και πονάμε όταν χάνεστε άδικα…

Λεωνίδαs Γ. Μαργαρίτηs
Αντιπροέδροs Α. Σ. Π. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου