HMΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ο Όμιλος Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη «Πολιτεία ΄Ηλιδας-Ολυμπίας» σε μια προσπάθεια ενημέρωσης, συμπαράστασης στους γονείς αλλά και απόδοσης τιμής σε εκείνους που τόσο άδικα έφυγαν από κοντά μας διοργανώνει εκδήλωση το προσεχές Σάββατο 26 Φεβρουαρίου και ώρα 6,30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχίας στον Πύργο.
Η είδηση μας έρχεται από τον τοπικό τύπο της Ηλείας και μας προβληματίζει.
Σήμερα που εκατοντάδες ζωές χάνονται στους δρόμους-καρμανιόλες της χώρας,χιλιάδες τραυματισμοί καθιστούν αναπήρους νέους ανθρώπους και για το απαράδεκτο οδικό δίκτυο δεν γίνεται καμιά επέμβαση έστω και χαμηλού κόστους ακόμη και για μικροεπισκευές.
Στις μέρες μας που η τροχαία έχει εντοπίσει και υπενθυμίζει σημεία επικίνδυνων δρόμων τα οποία χαρακτηρίζει «κόκκινα χιλιόμετρα» και οι κακοτεχνίες των δρόμων με την έλλειψη επαρκούς φωτισμού , σήμανσης και σηματοδότησης ακόμη αποτελούν αιτίες θανάτων.
Θεωρώ πως η μόνη εκδήλωση που θα μπορούσε να οργανώσει ο Όμιλος Ηλείων θα ήταν μια διαδήλωση για να διατρανώσει την αξίωσή του για λήψη μέτρων προς εξάλειψη των αιτίων που προκαλούν τα δυστυχήματα στους κι ακόμη τη συστηματική ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων ανθρώπων για ασφαλή οδήγηση και τους τρόπους αποφυγής ατυχημάτων.
΄Εχω την πεποίθηση ότι εάν λάβουμε τα προληπτικά αυτά μέτρα δεν χρειάζονται εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τους γονείς.
Η μόνη θετική συνδρομή ,συμπαράσταση και βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε είναι να επιτύχουμε την εξάλειψη των αιτίων πρόκλησης δυστυχημάτων. Να παύσουν οι γονείς σε καιρό Ειρήνης να ενταφιάζουν τα παιδιά τους. Τα μνημόσυνα και οι τιμές στα θύματα της ασφάλτου δεν προσφέρουν τίποτε το θετικό ούτε συμβάλλουν στην αποτροπή των δυστυχημάτων, ενδεχομένως να απαλύνουν τον πόνο των γονέων και τίποτε περισσότερο.
Είναι αναγκαίο να προβάλλουμε την ανυπαρξία ασφαλούς οδικού δικτύου, να ενημερώσουμε τους νέους μας ότι σήμερα οι δρόμοι μας είναι επικίνδυνοι για την ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων, ότι η κυκλοφορία τροχοφόρων με υπερβολικές ταχύτητες σ’ αυτούς τους δρόμους, θα είναι απότοκος τροχαίων δυστυχημάτων.
Θεωρώ που πρέπει να καταστούμε Προμηθείς και όχι να καταντάμε Επιμηθείς.
Πρέπει να παύσει τα ρέει νεανικό αίμα στην άσφαλτο. Τα τροχαία ατυχήματα στην Ηλεία αλλά και σ’ ολόκληρη τη χώρα είναι συνέπεια - αποτέλεσμα του συνδυασμού: ακατάλληλο , με κακοτεχνίες και φθορές οδικό δίκτυο και ανεπίτρεπτη για τους δρόμους μας ανάπτυξη υπερβολικών ταχυτήτων.
Oι νέοι μας κατά κύριο λόγο είναι κυρίως τα θύματα αυτού του συνδυασμού παραγόντων.
Ας βάλουμε φραγμό στον θλιβερό κατάλογο των δυστυχημάτων. Ας σταματήσουμε επί τέλους να τροφοδοτούμε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μας με περιγραφές θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.

Λεωνιδας Γ. Μαργαριτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου