EKKΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ

Αγαπητά μας παιδιά,
Τον τελευταίο καιρό στην περιοχή της Ηλείας μας και την ευρύτερη περιοχή ,έχουν συμβεί πληθώρα δυστυχημάτων με θύματα κυρίως νέα παιδιά και νοιώθω την ανάγκη να σας απευθύνω ως εκπρόσωπος των οικογενειών με πολλά παιδιά μια έκκληση.
Από τα ρεπορτάζ του τύπου και των Μ. Μ. Ε. προκύπτει ότι τα ατυχήματα είναι αποτέλεσμα παραβατικής οδικής συμπεριφοράς και κυρίως παραβάσεις του υπό του Κ.Ο.Κ. επιτρεπομένης ταχύτητας, σε συνδυασμό προς την κατάσταση του οδικού δικτύου που δεν είναι διόλου κατάλληλο για μεγάλες ταχύτητες.
Η χώρα μας είναι από τις πρώτες της Ε.Ε. με μικρό δείκτη γεννητικότητας και συνεπώς το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας επιδεινώνεται με τα κατά καιρούς ατυχήματα κυρίως νέων.
Οι γονείς σας για να σας δουν ολοκληρωμένους πολίτες ,έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν μεγάλο αγώνα. Στερήθηκαν πολλές φορές οι ίδιοι, για να εξασφαλίσουν τη διατροφή και τις σπουδές σας.
Είναι κρίμα σ’ αυτόν τον αγώνα και σ’ αυτή την προσφορά να γίνεστε αγνώμονες και ό,τι εκείνοι δημιούργησαν να τα πετάτε στην άσφαλτο.
Είναι αχαριστία προς τους γεννήτορες , αντί να τους ανταποδώσετε τη χαρά της παρουσίας σας και της ζωντάνιας σας, να τους ποτίζετε με τη θλίψη, τον πόνο και την οριστική απουσία σας.
Είναι προσβολή και στον ίδιο το δημιουργό να σπαταλάτε το δώρο της ζωής σε κάποιες εφήμερες «απολαύσεις» του ιλίγγου και της δαιμονιώδους ταχύτητας.
Είναι προσβολή στην ίδια την κοινωνία μας που σας παρέχει κι εκείνη με τη σειρά της παιδεία, επιμόρφωση, ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη κι ακόμη το πλέον πολύτιμο τη φιλία των παιδιών της.
Δεν είναι «μαγκιά» να μην τηρείς τα όρια ταχύτητας που ορίζουν οι πινακίδες ούτε «μαγκιά» είναι οι «σούζες», οι «κόντρες» και οι αυτοσχέδιοι αγώνες που διοργανώνουν κάποιοι ανεγκέφαλοι για εκατό, διακόσια ή και πεντακόσια ευρώ..
Δεν είναι «μαγκιά» να παραβιάζονται οι ερυθροί σηματοδότες και μετά να παρακαλάμε για τη διαγραφή των ποινών και προστίμων μια και γλιτώσαμε προς στιγμήν το πρόστιμο θανάτου.
Δεν είναι «μαγκιά» να προκαλούμε το θάνατο στο κάθε μας χιλιόμετρο είτε ο δρόμος είναι πρόσφορος, είτε δεν είναι για το μέσο που διαθέτουμε και την κατάσταση που εκείνο βρίσκεται.
Δεν θα κερδίσουμε τις εντυπώσεις με τις κομμένες εξατμίσεις , και την πρόκληση υπερβολικού θορύβου ούτε θα μας επαινέσει κανένας γι’ αυτή μας τη συμπεριφορά.
Η ζωή είναι δώρο Θεού δεν αξίζει να τη σπαταλάμε τόσο φτηνά να τη θυσιάζουμε στο βωμό του Μολώχ .
Σκεφθείτε πως οι δρόμοι μας είναι κακοκαμωμένοι και κακοσυντηρημένοι που μόλις επιτρέπουν την κυκλοφορία μας ,δεν προσφέρονται για πίστες αγώνων ταχύτητας.
Εάν σας ελκύει η μέθη του ίλιγγου και η διάθεση για σπορ υπάρχουν οργανωμένες ενώσεις και χώροι αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό όπου μπορείτε με ασφάλεια να επιδοθείτε .
Είναι κρίμα κι άδικο να ενταφιάζουν οι γονείς τα παιδιά τους σε καιρό Ειρήνης όχι από ανίατες ασθένειες αλλά από την παραβατική οδική συμπεριφορά τους το σύνηθες είναι τα παιδιά ενταφιάζουν τους γονείς.
Γιατί στους γονείς σας αλήθεια επιφυλάσσετε τέτοια «δώρα»;
Γιατί τους στερείτε τη χαρά να σας καμαρώσουν νύμφες και γαμβρούς και αντί γι’ αυτό τους ποτίζετε το δηλητήριο του θανάτου και της πικρής απουσίας;
Αγαπητά μου παιδιά , ίσως τα λόγια μου ηχούν παράταιρα μέσα στο πνεύμα που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία μας. Μια κοινωνία καθαρώς εγωιστική και ωφελιμιστική, με πλήθος ερεθισμάτων θετικών και κυρίως αρνητικών.
Όμως ξανασκεφθείτε το, πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τροχαίο μέσο, βάλτε το μυαλό σας και τις γνώσεις σας να δουλέψουν , έχετε σε κάθε στιγμή το νου σας σ’ αυτό που κάνετε και να συμμορφώνεστε στους κανόνες που έχουν τεθεί να ρυθμίζουν τη συμπεριφορά σας και διασφαλίζουν την προστασία σας.
Δεν αξίζετε την τύχη των παιδιών μας που πρόσφατα χάσαμε και συνεχίζουμε να χάνουμε στην άσφαλτο , δεν αξίζετε το θάνατο, πρέπει να σας κερδίσει η ζωή.
Ο θάνατος σπέρνει τη θλίψη, τον πόνο , τη μοναξιά, τη σιωπή ,την αδράνεια , το τέλος.
Η ζωή, μας δίνει τη δράση, τη δημιουργία, τη χαρά , την ελπίδα, την αγάπη, τη συντροφιά, τη φιλία , τις απολαύσεις των ταξιδιών, των παιχνιδιών και του έρωτα.
Κάνετε την επιλογή σας.
΄Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο .
΄Όχι άλλη πίκρα στους γονείς σας.
΄Όχι άλλα προσκυνητάρια-μνημόσυνα.
΄Όχι άλλη αιμορραγία της πατρίδας μας.
Οι γονείς σας, σας αγαπούν, σας μεγαλώνουν με ασφάλεια και φροντίδα, η κοινωνία και η πατρίδα σας έχει ανάγκη και είναι υποχρεωμένη να σταματήσει την συνεχιζόμενη αιμορραγία που την πληγώνει και τη θανατώνει . Και μη ξεχνάτε κι όλοι εμείς σας αγαπάμε και πονάμε όταν χάνεστε άδικα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου