AΝΗΛΙΚΑ-ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι καθημερινές εικόνες στο κέντρο της πόλης μας με ανήλικα παιδιά να ζητιανεύουν μόνα τους ή συνοδευόμενα από τις μητέρες τους, να κρέμονται από τα παράθυρα των αυτοκινήτων στα φανάρια με κίνδυνο να υποστούν ατύχημα, με παρακίνησαν να κάνω κάτι.
Ως Αντιπρόεδρος της Α.Σ.Π.Ε. με δεδομένα την ευαισθησία μου και το ενδιαφέρον για τα παιδιά, πατέρας κι ο ίδιος, κατέθεσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μια αναφορά μου, με στόχο όχι τόσο την τιμωρία των επαιτών για την επί καθημερινής βάσεως διάπραξη του αδικήματος της Επαιτείας(άρθρον 407 Π. Κ) όσο για τα διαπραττόμενα αδικήματα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων(άρθρο 360 Π.Κ.) και της παραμέλησης αποτροπής από επαιτεία ή αλητεία(άρθρο 409 Π.Κ.).
Η αναφορά μου(Αριθ. Καταθ. 8.512/11-11-2009) πήρε τον συνήθη δρόμο. Διαβιβάσθηκε στην Γενική Ασφάλεια Πατρών ( αριθ.Γ.2009/16381/7-12-09) ,επεστράφη την 14η Ιανουαρίου 2010 και στη συνέχεια χρεώθηκε σε Εισαγγελέα να την μελετήσει και τα πράξει τα δέοντα.O Εισαγγελέας μετά από πολύ μελέτη την απέστειλε στις 10-Ιουνίου στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα με συγκεκριμένες και με μέλλοντα διαρκή εντολές. Κατά τα λοιπά η επαιτεία των ανηλίκων συνεχίζεται και αυξάνεται όπως και η ζωή!…
΄Ήταν μια πρώτη κίνηση που έγινε στην πόλη μας για το φαινόμενο της επαιτείας ανηλίκων και αναδείχθηκε από τον τοπικό τύπο, ενώ αμέσως μετά τοπικά έντυπα το ανέδειξαν και με φωτογραφικά στιγμιότυπα.
Στο μεταξύ χρονικό διάστημα έγιναν συσκέψεις από τον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου, και μια ακόμη σύσκεψη με πρωτοβουλία του Νομάρχη. Στην τελευταία αυτή σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντινομάρχης Υγείας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Αστυνομικής Διευθύνσεως, του «Χαμόγελου του Παιδιού» και της Διεύθυνσης Πρόνοιας της Ν .Α. Αχαΐας.
Σκοπός της ,όπως σημειώθηκε, ήταν η δημιουργία ενιαίου σχεδίου δράσης μεταξύ των φορέων για την καταγραφή των επαιτών ,ιδίως των ανηλίκων, μέσα από μια διαδικασία που δεν θα θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και θα διασφαλίζει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, με τελικό στόχο την ένταξη της όλης δράσης τους σε πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να διασφαλισθούν οι πόροι και το προσωπικό που θα εργασθεί για να επιτευχθεί χωρίς προβλήματα και ελλείψεις ο τελικός στόχος που είναι η μείωση του αριθμού των επαιτών, κυρίως των ανηλίκων στο νομό. Μετά από αυτό ουδέν.
Έκτοτε , κάθε πρωί με την αυγούλα, εξορμούν από τις μπαράκες της Ακτής Δυμαίων τα λεφούσια των ευρωτσιγγάνων, συν γυναιξί και τέκνοις και κατακλύζουν τα φανάρια, τις διασταυρώσεις, τα μπακάλικα, τα αρτοποιία ,τα πεζοδρόμια, τα προαύλια και τις εισόδους των ναών και ασκούν μέχρι αργά το μεσημέρι το προσοδοφόρο επάγγελμα της επαιτείας, και της παραβάσεων σειράς άρθρων του ποινικού μας νόμου.
Ομολογώ πως δεν έχω εννοήσει εισέτι, και την απορία μου αυτή εξέφρασα και στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών , γιατί θα πρέπει κάθε φορά που διαπράττονται αδικήματα ενώπιον αστυνομικών οργάνων που επισύρων ποινική δίωξη των δραστών με την επ’ αυτοφώρω διαδικασία, να δίδει εντολή η Εισαγγελική Αρχή.
Εάν κάποιος πολίτης τολμούσε να πωλεί συσκευασμένες δόσεις ναρκωτικών είναι βέβαιο πως θα συλλαμβανόταν αμέσως και θα προσήγετο σε δίκη με βεβαία την τιμωρία του.
Στην πόλη μας διαπράττονται καθημερινώς πλήθος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αδικήματα και δεν συγκινείται κανείς.
Η Δικαστική εξουσία μέχρι σήμερα ουδέν το πρακτικό και αποτελεσματικό έπραξε.
Ο Δήμος που είναι αρμόδιος για την εικόνα της πόλεως, την έχει μεταβάλει σε τριτοκοσμική.
Η αστυνομία κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει.
Οι Εισαγγελείς ανηλίκων οι Υπηρεσίες Πρόνοιας για την μέριμνα και την προστασία των ανηλίκων περί άλλων τυρβάζουν και η ζωή τραβάει την ανηφόρα.
Κατά τα άλλα, ας ιδρύσουμε μερικά Εφετεία ακόμη μια και λύσαμε τα καθημερινά προβλήματα της Δικαιοσύνης με το να παραμένουν απροσδιόριστες χιλιάδες υποθέσεις στα Διοικητικά Δικαστήρια και υποθέσεις να εκδικάζονται μετά τον θάνατον των εναγόντων-προσφευγόντων.
Τελευταία πληροφορήθηκε πως από 100 περίπου γάτες που διαβιούσαν στο πάρκο της Ακτής Δυμαίων έχουν απομείνει μόνο 25. Λένε πως οι υπόλοιπες έγιναν τροφή των τσιγγάνων και των Σομαλών . ΄Έχουμε μια γενοκτονία γάτων. Αλλά ποιος σκοτίζεται για τις γάτες όταν δεν ενδιαφερόμαστε για ανήλικα παιδιά;
Η όλη κατάσταση αποδεικνύει το βαθμό του πολιτισμού μας. Εκεί που έχουμε φθάσει θυμίζουμε τούς επιβάτες του Τιτανικού, καταποντιζόμαστε και διασκεδάζουμε , κατασπαταλώντας τις τελευταίες δανεικές πενταροδεκάρες.
Είμαστε άξιοι της τύχης μας!…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου