Ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ.Νικ. Νικολόπουλος με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ δήλωσε τα εξής καταπληκτικά τα οποία προέβαλε και μέσω του διαδικτύου(F.B.): «Ένας χρόνος ΠΑΣΟΚ. Ένας χρόνος κατήφορος, εθνική ανασφάλεια και αναξιοπρέπεια, ένας χρόνος με πρωτόγνωρη και άδικη λιτότητα, ένας χρόνος με αγορές χωρίς αγοραστές και σε λίγο και χωρίς… επιχειρήσεις. Ένας χρόνος με μια κυβέρνηση… τουρισμού που έφερε ξένους κυβερνήτες στην χώρα καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός προτιμάει να μένει έξω παρά εδώ. Όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτό το θλιβερό ανέκδοτο που λέγεται κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα».
Σε απάντηση των δηλώσεων αυτών σημείωσα στο διαδίκτυο(F.B), προχτές την εξής δήλωσή μου: «To κόμμα σου και η Κυβέρνηση της Ν. Δ. φταίει εάν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα περιγράφεις αγαπητέ Νίκο. Γιατί εάν παρέμενε στην εξουσία δύο χρόνια ακόμη μέχρι τη λήξη της θητείας της δεν θα υπήρχε σήμερα ένας χρόνος κατήφορος… θα ήταν ανήφορος, δεν θα υπήρχε ανασφάλεια… αντίθετα θα υπήρχε σιγουριά και ασφάλεια, δεν θα υπήρχε αναξιοπρέπεια… που υπάρχει σήμερα... δεν θα υπήρχε άδικη λιτότητα… θα υπήρχε δίκαιη λιτότητα... δεν θα ήταν η αγορά χωρίς αγοραστές αλλά αντίθετα θα υπήρχαν αγοραστές χωρίς αγορά. Και τέλος θα είχαμε πολλές μα πολλές νέες επιχειρήσεις συσκευασίας και τυποποίησης αέρος κοπανιστού. Ξέρεις αγαπητέ Νίκο ότι όποιος δεν επιχειρεί να σώσει κάποιον που κινδυνεύει και δεν του παράσχει την αναγκαία βοήθεια είναι εγκληματίας. Συνεπώς εάν είχε τη δυνατότητα η Κυβέρνηση της Ν. Δ. να σώσει τον τόπο και τη χώρα και δεν το έπραξε, αντίθετα το έβαλε στα πόδια για να σώσει το σαρκίο της και τις περιουσιούλες –περιουσιάρες της , τότε είναι στυγνός εγκληματίας του αξίζει το «Γουδί». Γιατί αγαπητέ μου, σήμερα η Ελλάδα σκλαβώθηκε και ζούμε μία δεύτερη χειρότερη κατοχή από την πρώτη μετά τον πόλεμο...
Τη δήλωσή μου επικύρωσε στο διαδίκτυο το κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. κ. Α. Σ. η οποία σημείωσε τα εξής: «Βεβαίως κ. Μαργαρίτη έχετε απόλυτο δίκιο. Σαν κομματικό στέλεχος της Ν. Δ. με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν υπήρξε μια συγνώμη στον Ελληνικό λαό. Ο,τι ζούμε είναι επακόλουθο της κακοδιαχείρισης. Έφυγαν κρύφτηκαν και άφησαν το λαό έρμαιο. Ζητούν τώρα από το κόσμο της Ν. Δ. να επανακάμψει και να βοηθήσει στις εκλογές. Αναρωτήθηκαν με τι ψυχή θα το κάνουμε; και αν όλοι ζούμε για μια ιδέα να θυμηθούν ότι η μεγαλύτερη ιδέα είναι η Ελλάδα και να το θυμηθούν πρώτα όλοι αυτοί που με την δική μας ανοχή έφτασαν τους περήφανους Έλληνες στην ζητιανιά και εμείς τα φτάσαμε στο απροχώρητο και τώρα μας έχουν ευνουχίσει γιατί σε κάθε διαμαρτυρία μας ενάντια σε αυτή την πολιτική υπάρχει μια ακαταλόγιστη συμπεριφορά της παράταξης».
Πάνω σ΄ αυτή τη συζήτηση που διεξήχθη στο διαδίκτυο έχω να διατυπώσω μερικές μου ακόμη σκέψεις που μου δημιούργησε το πολλαπλό πόρισμα της προανακριτικής της βουλής για το Βατοπέδι.
Όσες προανακριτικές επιτροπές κι αν συσταθούν και όσα πορίσματα εκδοθούν δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν το λαϊκό αίσθημα που επλήγη ανεπανόρθωτα από την υποδούλωση της χώρας μας στις ξένες τράπεζες και στο Δ.Ν.Τ.
Το 1922 εξ αιτίας εγκληματικών σφαλμάτων και παραλείψεων ξεριζώθηκε 1.500.000 Έλληνες και το τίμημα αυτής της «προδοσίας» για ικανοποίηση του πληγέντος τότε λαϊκού αισθήματος της ταπείνωσης-καταστροφής το πλήρωσαν οι έξι στο Γουδί.
Σήμερα 12.000.000 Ελλήνων δεν ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους αλλά βρέθηκαν χωρίς να το αντιληφθούν καλά-καλά, δέσμιοι στην ίδια την πατρίδα τους των ξένων κι αυτό από την εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία του Κυβερνήτη που διαχειρίσθηκε τα τελευταία πεντέμισι χρόνια τις τύχες του Ελληνικού Λαού. Σήμερα στην πατρίδα μας υπάρχει «εχθρική» κατοχή, οικονομική υποδούλωση που απαλλοτριώνει την Εθνική μας ανεξαρτησία και θέτει σε κίνδυνο (βλέπε Μνημόνιο) ακόμη και την εδαφική μας ακεραιότητα. Υποτάχθηκε η χώρα μας ή μάλλον παραδόθηκε με συνθήκη στα κελεύσματα της τριανδρίας και είναι δέσμια των επιλογών της που αποτελούν εντολές στους «υπεύθυνους» σημερινούς κυβερνήτες της χώρας.
Στον ποινικό μας κώδικα υπάρχουν διατάξεις που προβλέπουν τιμωρία εκείνων που σε περίπτωση κινδύνου ή κοινής ανάγκης δεν προσφέρουν βοήθεια,(άρθρο 288 Π. Κ.), κι εκείνων ακόμη που με πρόθεση παραλείπουν να σώσουν άλλους από κίνδυνο ζωής αν και μπορούσαν να το πράξουν χωρίς κίνδυνο της δικής τους ζωής.
Ακόμη υπάρχει στο κεφάλαιο «περί προδοσίας της χώρας» και διάταξη για το αδίκημα της νόθευσης αποδεικτικών(150 Π. Κ.).
Και ερωτώ :Ο Ελληνικός Λαός δεν εξέλεξε τις δύο τελευταίες τετραετίες το κόμμα της Ν. Δ. με Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, και του ανέθεσε την διακυβέρνηση της χώρας και την προστασία των συμφερόντων της και του λαού; Aφελές θα ειπεί κάποιος, το ερώτημα.
΄Όπως όμως αποδείχθηκε από τα πράγματα, ενώ ο ίδιος γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας, νόθευε τα αποδεικτικά στοιχεία της οικονομίας της κι έδειχνε στο λαό και στους ξένους ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την εθνική οικονομία. Οι δικοί του άνθρωποι τον διαβεβαίωναν για το αντίθετο κι εκείνος σφύριζε αδιάφορα. Όταν πλέον αντελήφθη ότι το σκάφος γέρνει, πήδησε πρώτος απ’ αυτό και πριν φθάσει στο λιμάνι(τετραετία) και ιδιωτεύει απολαμβάνων τα αγαθά του και την βουλευτική του αποζημίωση.
Εάν σήμερα η κατάσταση είναι όπως την περιγράφει με τη δήλωσή του… ο κ. Νικολόπουλος αντιλαμβάνεται κανείς ότι για την κατάντια της χώρας υπάρχει ένοχος και ο ένοχος είναι αυτός που σήμερα σιωπά.
Το να καλείται να καταθέσει σε επιτροπές της Βουλής είναι αστεία υπόθεση. Ο λαός γι΄ αυτό λέει μια σοφή παροιμία «έσταξε η ουρά του γαϊδάρου» ενώ ο γάιδαρος έχει ήδη πέσει ολόκληρος στη λίμπα.
Μη γελιόμαστε ο πρώην πρωθυπουργός οφείλει και πρέπει να υποχρεωθεί να απολογηθεί στον Ελληνικό Λαό, γιατί επέδειξε εγκληματική αμέλεια και δεν έπραξε τίποτα από όσα οι οικονομικοί του σύμβουλοι του συνιστούσαν. Να απολογηθεί , γιατί άφησε το πλοίο, την Ελλάδα μας όχι απλώς να προσαράξει αλλά έρμαιο των πειρατών (τοκογλύφων Ε.Ε. –Ε. Κ. Τ - Δ.Ν.Τ.) να κάνουν ρεσάλτο, να καταλάβουν το πλοίο και να καταστήσουν έναν ολόκληρο λαό όμηρο τους .
Πρέπει και είναι αναγκαίο να στηθεί και πάλι ένα «Γουδί», όχι για να εκτελέσει τον υπεύθυνο του ναυαγίου, αλλά να καταδικάσει ηθικά και πολιτικά τον υπεύθυνο της καταστροφής, να δημεύσει την περιουσία του και όσων βαρύνονται με τη χρεοκοπία και να τους αφαιρέσει άπαξ δια παντός τα πολιτικά τους δικαιώματα και να διακόψει τη σίτισή τους από το πρυτανείο.
Αποτελεί ύβρη για το λαό εκείνοι που τον περιήγαγαν σ’ αυτή την οικονομική αιχμαλωσία και την αθλιότητα να κατέχουν δημόσιες θέσεις ,να απολαμβάνουν τα όχι πάντα εντίμως κτηθέντα και παράλληλα να αμείβονται από τον Ελληνικό λαό τον οποίο ενώ είχαν τη δυνατότητα να σώσουν και να αποτρέψουν την καταστροφή του δεν το έπραξαν και τον άφησαν εντελώς απροστάτευτο.
Ο Κώστας Καραμανλής βαρύνεται με αδικαιολόγητη αμέλεια για κυβερνήτη της Ελλάδας.
Το κόμμα της Ν. Δ. με η νέα ηγεσία του θα πρέπει να σοβαρευτεί και να μην παριστάνει τον τιμητή γιατί με τη συμπεριφορά της είναι κι εκείνη ηθικά συνυπεύθυνη για την πολιτική της αμέλειας του πρώην Πρωθυπουργού , το αποδεικνύει και το επισφραγίζει άλλωστε το θερμό χειροκρότημα που επεφύλαξαν στον πρώην Πρωθυπουργό στο πρόσφατο συνέδριό του κόμματος τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου