ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Oι πολύτεκνοι με την Α.Σ.Π.Ε και τις κατά τόπους οργανώσεις τους , γιορτάζουν κι εφέτος όπως κάθε χρόνο σ’ ολόκληρη την επικράτεια τη Μνήμη της Αγίας Πολύτεκνης Οικογένειας Τερεντίου και Νεονίλης και των επτά παιδιών τους, που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο την περίοδο των διωγμών, για την ομολογία της πίστης τους στο Χριστό. Η Μνήμη των τιμάται από την Εκκλησία μας την 28η Οκτωβρίου κάθε χρόνου. Η γιορτή όμως με απόφαση της ΑΣΠΕ μετατίθεται και θα εορτασθεί την Κυριακή την 31η Οκτωβρίου.

Στην ομολογία πίστεως της Αγίας Πολύτεκνης Οικογένειας η κάθε Ελληνική πολύτεκνη οικογένεια , συμβολικά αντιπαραθέτει τη δική της ομολογία, που συνδυάζεται, αποδεικνύεται και εμπλουτίζεται με έργα αγάπης και προσφοράς. Αγάπη στον άνθρωπο και σημαντική προσφορά στην κοινωνία και το Έθνος.

Οι πολύτεκνοι , με τη δημιουργία πολυμελών και «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου» ανατραφέντων παιδιών και οικογενειών αποτελούν τους σύγχρονους μάρτυρες του χρέους και του καθήκοντος.

Καθημερινώς και εμπράκτως ομολογούν και αποδεικνύουν την πίστη τους, με έργα αγάπης και ευποιϊας ,με καθημερινό σκληρό αγώνα με ορμητήριο πάντα τον Θεοϊδρυτο θεσμό, την Οικογένεια.

Ο αγώνας των πολυτέκνων διεξάγεται κάτω από αντίξοες συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού, μέσα σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη και απαιτητική κοινωνία.

Οι πολύτεκνοι αγωνίζονται να αναθρέψουν, να μεγαλώσουν, να μορφώσουν και να αποκαταστήσουν επαγγελματικά και οικογενειακά τα πολλά παιδιά τους και παράλληλα να ξεπεράσουν τις συμπληγάδες οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων και να αποφύγουν τις σειρήνες του ευδαιμονισμού που συνεχώς παρεμβάλλουν εμπόδια στην πορεία τους.

Δεν φθάνει όμως αυτός και μόνον ο αγώνας, χρειάζεται να αντιπαλεύουν και τους κοντόφθαλμους Κύκλωπες μιας αδιέξοδης πολιτικής της κεντρικής εξουσίας που συνεχώς ξεχνάει κάθε φορά μετά τις εκλογές τι είχε υποσχεθεί πριν απ’ αυτές ενώ υπό την πίεση διαφόρων άλλων κοινωνικών ομάδων επιχειρεί τη φαλκίδευση των συνταγματικά κατοχυρωμένων κατακτήσεων για την προστασία των πολυτέκνων που φθάνουν ακόμη και στη λήψη αντισυνταγματικών μέτρων.

Η Κεντρική εξουσία βραχυκυκλωμένη από εσφαλμένες ή και εχθρικές πολλές φορές εισηγήσεις διαφόρων μανδαρίνων, ενίοτε καθυστερεί να αντιληφθεί ότι οι προτάσεις και εισηγήσεις μας βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση , και ο αγώνας μας ενίοτε την υποχρεώνει να αναθεωρεί πολλές φορές την πολιτική της.

Ο επίμονος ,επίπονος και καθημερινός αγώνας, μας ενδυναμώνει και μας καθιστά ισχυρότερους, με αποτέλεσμα κάθε φορά να βγαίνουμε νικητές στην παλαίστρα της ζωής.

Ο αγώνας μας με συντονιστή την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος βρίσκεται συνεχώς στην πρωτοπορία για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων μας και την επίμονη επίκληση και υπόμνηση προς τους εκάστοτε Κυβερνώντες των διατάξεων του Συντάγματος που υποχρεώνουν τη λήψη ειδικής μέριμνας υπέρ των πολυμελών οικογενειών.
Οι ανά το Πανελλήνιο Οργανώσεις Πολυτέκνων επιτελούν αξιομνημόνευτο έργο και παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στις οικογένειες-μέλη τους

Παραμένουν όμως πολλά ζητήματα σε εκκρεμότητα που πρέπει να τύχουν διορθωτικών ρυθμίσεων, αλλαγών και οριστικών λύσεων, όπως αυτά που με την ευκαιρία της γιορτής προβάλλονται, από την ΑΣΠΕ και τις τοπικές Οργανώσεις.

Τέλος ευχόμαστε σ’ όλους τους πολυτέκνους της χώρας μας , υγεία, πρόοδο , ατομική και οικογενειακή ευτυχία.

Πάτρα Οκτώβριος 2.010


Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης
Αντιπρόεδρος Α.Σ.Π.Ε.
Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων ΄Ηλιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου