ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Γιορτάζουμε αύριο Κυριακή 31 του Οκτώβρη την καθιερωμένη ετήσια γιορτή των Πολυτέκνων. Τη γιορτή της Αγίας Πολύτεκνης Οικογένειας, των Μαρτύρων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά παιδιών τους, Σάρβηλου, Νίτα, Ιέρακα, Θεοδούλου, Φωτίου, Βήλης και Ευνίκης. Γιορτάζουμε και τιμούμε την μνήμη των Αγίων Μαρτύρων, μια πραγματικά «κατ’ οίκον εκκλησία»,μια υπερπολύτεκνη οικογένεια αληθινά χριστιανική, με ψυχή, με καρδιά και το ίδιο φρόνημα. Όταν άρχισε ο διωγμός κατά των Χριστιανών, ειδοποίησαν τους δύο συζύγους ότι κινδυνεύουν να συλληφθούν. Τότε ο Τερέντιος και η Νεονίλλη αναρωτήθηκαν να φύγουν μακριά, προκειμένου να προστατέψουν τα παιδιά τους ή να μείνουν και να περιμένουν με γενναιότητα οποιοδήποτε μαρτύριο. Οι πέντε γιοι και οι δύο θυγατέρες τους έδωσαν αποφασιστική απάντηση. Γιατί να φύγουν; O διωγμός είχε εξαπλωθεί παντού. Έπειτα η αναχώρησή τους θα ενέσπειρε τον πανικό στους εκεί χριστιανούς. Και το πλέον σημαντικό, η Εκκλησία δεν ενισχύετε από φυγάδες αλλά από μάρτυρες. Έτσι όλη η οικογένεια αποφάσισε να μείνει σταθερή στην απόφασή της και όλοι μαζί αφού ομολόγησαν το Χριστό πέθαναν με αποκεφαλισμό. Στα πρόσωπα των Αγίων αυτών Μαρτύρων οι Πολύτεκνοι με τη γιορτή τους συμβολικά προσωποποιούν και το δικό τους αγώνα. Όχι βέβαια πως σήμερα διώκονται για την πίστη τους στο Χριστό, αλλά τιμωρούνται για την πίστη τους στο θεσμό της Οικογένειας και μάλιστα της πολύτεκνης. Ο αγώνας τους για να μεγαλώσουν, να αναθρέψουν, να νουθετήσουν, να μορφώσουν και να αποκαταστήσουν επαγγελματικά και οικογενειακά τα παιδιά τους, είναι ένας αγώνας έντονος, καθημερινός, επίμοχθος ,και πολλές φορές άνισος. Ένας αγώνας μέσα από τριβόλους και παγίδες, μέσα από την αδιαφορία του κράτους και το χλευασμό της κοινωνίας , μέσα από την έλλειψη ουσιαστικών, αποτελεσματικών και προστατευτικών νομοθετικών διατάξεων από την Πολιτεία. Οι πολύτεκνοι είναι αναγκασμένοι να παρακάμπτουν εμπόδια, να κλείνουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του ευδαιμονισμού και να αντιπαρέρχονται τους κοντόφθαλμους Κύκλωπες των όποιων ανόμων συμφερόντων. Όμως η πίστη τους στο θεσμό της Οικογένειας, η πίστη τους στην Ορθοδοξία και το Έθνος τους ενδυναμώνει και τους ισχυροποιεί για να βγουν νικητές στον άνισο αυτό αγώνα. Και πράγματι παρά τις αντιξοότητες παρά τα όποια εμπόδια, η Πολύτεκνη Οικογένεια σε πείσμα των καιρών επιτυγχάνει.
Οι Πολύτεκνοι δεν επιδιώκουν με τον αγώνα τους ειδικές ρυθμίσεις και εξαιρέσεις. Απαιτούν να αντιμετωπισθούν ισότιμα και δίκαια με τους άλλους πολίτες που είτε δεν αποκτούν οικογένεια λόγω επιλογής τους, είτε δημιουργούν οικογένεια του ενός , των δύο, των τριών παιδιών.
Οι πολύτεκνοι ζητούν την κατάργηση των διακρίσεων τόσο μεταξύ των πολιτών όσο και μεταξύ των ιδίων των πολυτέκνων.Οι ρυθμίσεις που θα γίνονται να αφορούν όλους τους πολυτέκνους.Η πατρίδα μας για να ορθοποδήσει θέλει πολλά παιδιά από πολλούς κι όχι από λίγους.
Οι πολύτεκνοι ζητούν τη δίκαιη και επί ίσοις όροις φορολόγηση τους,καθώς και την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου για την κατανάλωση ρεύματος, ύδατος καθώς και των δημοτικών τελών και τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων για λόγους ισονομίας και όχι τιμωρίας όπως συμβαίνει σήμερα.
Η Α.Σ.Π.Ε. επικεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας σε ελάχιστα αιτήματα και τα προβάλει με την ευκαιρία της γιορτής μας.
Βρίσκεται πάντα και θα βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων του Πολυτεκνικού Κινήματος πιστή στο χρέος στην Πολύτεκνη Οικογένεια και στο συμφέρον του Έθνους μας, Εύχομαι με την ευκαιρία αυτή σ’ όλους τους πολυτέκνους υγεία ,προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Οκτώβριος 2.010
Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης
Αντιπρόεδρος της Α.Σ.Π.Ε.
Πρόεδρος Πολυτέκνων Ηλιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου